Редактор: e-mail: Кадър БНТВарненският щангист Христо Христов бе ощетен брутално на Олимпиадата.

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТВарненският щангист Христо Христов бе ощетен брутално на Олимпиадата.
Коментари Харесай

Христо Христов: Идваше ми да натроша шефа на журито

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Варненският щангист Христо Христов бе ощетен брутално на Олимпиадата. Той тласна 222 кг, само че журито прегледа опита и го разгласи за неуспсшен, с което лиши Ицо от бронзовия орден в категория до 109 кг. Днес след състезанието Христо Христов даде изявление за " Петел " от Токио.

- Христо, откакто преспахте, какво мислите за този опит?

- Вече мисля малко по-трезво, малко се успокоих, само че още ме е гняв заради тази несправедливост. Това си беше обеден грабеж, огромна кражба.

- Поискахте ли пояснение от журито, откакто оповестиха опита Ви за несполучлив?

- Какво пояснение да желая, на мен ми идваше до го натроша шефа на журито, този сърбин Милан Михайлович. Голям двуличник е. Преди надпреварата ме поздрави и ми пожела триумф, а след това ме поряза грубо. Ще го кажа по този начин: България завоюва, а съседите ни прее....

- Според Вашия персонален треньор Живко Николов решаващо за решението на журито е било мнението на Тина Бартър.

- Таза датчанка не желая да я разясня. Тази жена има проблем с живота. Дотук ми е взела два медала, ощетявал е и други двама българи.

- Много експерти са на мнение, че опитът Ви е трябвало да бъде зачетен?

- Абсолютно. Имаше едно леко трептене на ръката при опъване на лакетя, само че с треньора си приказваме, че това е на границата на лек фаул. Подобен опит преди този момент направи американеца, само че журито не изиска разглеждане и опитът му бе зачетен, може би тъй като ще ги почерпи с бургери.

- Кое най-вече Ви тежи сега? 

- За това, че ми попречиха да направя първата си стъпка към хубавия живот. Бях възнамерявал с тези пари, които ще получа за бронза, да си купя апартамент, защото още пребивавам със фамилията ми на квартира. Смятах също, че в случай че стана трети, мога да бъда определен и за Спортист №1 на Варна, тъй като желаех там на сцената да взема микрофона и да кажа нещо, което ме потиска отдавна, една друга неправда, с която не мога да се примиря.

- Казахте, че планирате да си вземете отмора. Означава ли това, че ще пропуснете международното през ноември?

- За световното ще мислим занапред. Но от отмора несъмнено нуждая се, защото не съм почивал от пет години.

- Какво желаете да кажете на околните си и тези, които Ви стискаха палци?

- Едно голямо благодаря и да са уверени, че ги веселя още повече отсега нататък. Нямам самообладание да се завърна в петък сутринта във Варна, да прегърна обичаните си хора и да отидем дружно на кръщенето на сестричката ми.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР